Brevetten & Titels

1* duiker
Een 1* duiker is een duiker die bekwaam is om veilig en correct gebruik te maken van zijn duikuitrusting in een beschermde trainingsomgeving en die klaar is om openwater ervaring op te doen, begeleid door een ervaren duiker. Hij moet kunnen functioneren volgens het buddy‐systeem van de CMAS.

Nitrox duiken

Basis Nitrox Duiker
Een nitroxbrevet is een aanrader voor zowel de recreatieve duiker, als de aspirantduiker. Voor het brevet 'Basis-Nitrox-Duiker' (BND) volg je een theoretische les bij één van onze eigen instructeurs, gevolgd door twee duiken met een nitroxmengsel. Je meet zelf met een analysetoestel de samenstelling van het mengsel in je fles, en legt je instructeur uit wat die samenstelling voor jullie duik betekent. Als die laatste beide duiken positief evalueert, dan mag je voortaan het water in met mengsels die maximaal 40% zuurstof bevatten. 

Specialisaties

Technisch duiken

Extreem diepe of lange duiken met trimix of rebreather, dat kan je niet zomaar. Je hebt speciale kennis nodig. Tijdens de opleiding tot trimix- of rebreatherduiker leer je over het hoe en waarom, over het wanneer en waar en over het wat en met wie. Je passie gebeurt altijd in veilige omstandigheden en daarvoor is een opleiding nodig.

 Copyright @2017 - Onder voorbehoud van alle rechten - Foto's  Ryngaert Peter, Franky Cardoen, Dennis Vandermeersch, Ludo Braeckman