Zwembad

Het basis zwembadmateriaal of ook wel het ABC materiaal genoemd bestaat uit een set vinnen een duikbril en een loodgordel. De eerst 3 proeflessen worden deze gratis ter beschikking gesteld. Bij inschrijvingen dienen deze zelf aangekocht te worden. Een doorsnee set kost ongeveer 100 euro.

Openwater

Naast het basismateriaal voor het zwembad beschikt RDK over materiaal om openwaterduiken te doen: flessen trim- of reddingsvest openwatervinnen ademautomaten. Dit materiaal kan gehuurd worden in de club. Eigen materiaal kopen hoeft in eerste instantie niet. Eigen flessen van leden worden gratis gevuld met onze eigen compressor.

Duikpak + toebehoren

Voor het duiken in open water is een duikpak nodig meestal een dubbelpak van 2x7mm al dan niet met en geïntegreerde duikkap. Het duikpak en de bijhorende botjes en handschoenen zorgen voor een niet te snelle afkoeling van het lichaam. Duikpakken zijn niet te huur binnen de club, maar kunnen gehuurd worden in een duikshop. Kostprijs bij aankoop van een duikpak is ongeveer 300 euro.

 Copyright @2017 - Onder voorbehoud van alle rechten - Foto's  Ryngaert Peter, Franky Cardoen, Dennis Vandermeersch, Ludo Braeckman